19 Ağustos 2008 Salı

2 Ağustos 2008 Cumartesi

Sabah kahvaltımızı yaparken sırılsıklam olmus çadırımızı kurutmaya çalışıyoruz bulutların arasından kendini gösteren  güneşin yardımıyla..2 gündür aynı kamp alanında olduğumuz için bir türlü dolduramadığımız sularımızı Bour köyünün çeşmesinde dolduruyoruz..Bu arada sularımızı tam doldurabildiğimiz zamanlar yanımızda 12 lt su tasıdığımızı belirtelim..çesme bulduğumuzda içtiğimiz sularla 13 litreye çıkıyordur çesmeden ayrıldığımız dakikalarda..
En sonunda ufacık miniminnacık bir kasaba olan Hollenfels'deki "youth hostel"imize varıyoruz..Geçmiş zamanlarda bir şato olan youth hosteldeki yoğunluk bizi şaşırtıyor..
Sonradan (yani oda arkadasımızın dediğine göre) öğrendiğimize göre uluslararası bir öğreti festivaliyle aynı günlerde oradayız ve bir sonraki gün festivalin son günü ve yemekler ücretsiz. 
Duşumuzu aldıktan ve kirlilerimizi yıkadıktan sonra (ki hostellerde kalma sebeplerimizden en büyüğü ,zira yumuşak zeminlerde artık rahat uyuyamadıgımızı fark ediyoruz) bisikletlerimizi kilitlemek icin aşağıya iniyoruz ve iki tane gencecik turcuyla karşılasıyoruz..Hollanda'lı olan Lindi ve Tim.  Yola ailelerinin onları Lüksemburg'a bırakmalarıyla başlamışlar ve Lüksemburg içerisinde 1 haftadır bisiklete biniyorlardı..Tim’in ailesi onu bir gün sonra alıp yeniden başlayacak okulları için Hollanda'ya götüreceklerdi..

1 yorum:

Aslı dedi ki...

hey, ne kadar çok su tasiyormussunuz, ne cok yukunuz varmiis..